1asdadasdasdaas

Home PagePiscineOferte Piscine

Oferte Piscine

04/02/2015

Ce trebuie sa cunoasteti atunci cand solicitati o oferta de pret pentru constructia unei piscine

 

Am ales sa scriu acest articol, observand ca foarte multe persoane care solicita o oferta pentru constructia unei piscine, raman surprinse de pretul rezultat in urma calculelor facute. Si acest lucru se intampla pentru ca fie nu stiu ce sa solicite, fie nu au un buget stabilit.

 

oferte piscine

 

In multe situatii, cand realizeaza ca un client nu stie ce isi doreste sau nu si-a stabilit un buget, unele societati nici nu se mai obosesc sa trimita o oferta de pret , pentru ca, desi clientii nu constientizeaza acest lucru, pentru a realiza o oferta de constructie a  unei piscine, sunt necesare multe ore de calcule tehnice si financiare, ocupand astfel timp si resurse umane.

Pentru a evita astfel de situatii, ii invit pe toti cei care doresc sa isi construiasca o piscina, sa citeasca urmatoarele informatii inainte de a solicita o oferta de pret unei firme specilizate in constructia si proiectarea piscinelor.

 

  1. Alocati-va un buget maxim

Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand intentionati sa demarati un proiect de constructie a unei piscine, este sa va alocati un buget maxim. Atunci cand solicitati oferta de pret, comunicati acest buget ofertantului, iar acesta va avea o imagine de ansamblu a ceea ce va poate oferi. Veti observa ca toti ofertantii vor raspunde solicitarii voastre. Procedand astfel, usurati munca ofertantului, iar dumneavoastra veti primi exact ceea ce vi se potriveste.

 

  1. Stabiliti ce tip de piscina veti construi

Incercati sa oferiti cat mai multe detalii despre proiect. Un specialist in constructia piscinelor va sti sa va furnizeze informatii care sa va ajute in a lua anumite decizii, dar cine poate sti cel mai bine ce va doriti daca nu chiar dumneavoastra?

Tineti cont ca o piscina publica, chiar daca are aceleasi dimensiuni cu una privata, va avea un cost mai mare, si asta datorita faptului ca piscinele publice trebuie sa fie  dotate cu echipamente profesionale. Piscinele publice necesita dotari suplimentare fata de o piscina privata, acestea fiind supuse unor normative legislative. Orice firma serioasa de constructii de piscine va comunica acest aspect si va respecta legislatia in momentul in care va realiza oferta.

 

  1. Proiectul tehnic de executie

Dupa stabilirea bugetului, al doilea pas ca importanta este realizarea proiectului de constructie. Orice proiect de constructie a unei piscine trebuie sa contina doua parti : una de constructie ( structura ) si una de instalatii. Partea de structura poate fi realizata de orice firma de constructii, dar pentru partea de instalatii, va recomand sa lucrati doar cu firme specializate in proictare de instalatii pentru piscine. Instaltia unei piscine este partea esentiala a bunei functionari a acesteia, iar din experienta va spun ca dimensionarea corecta a instalatiilor reprezinta inca un secret chiar si pentru multe firme de proiectare.

 

  1. Diminuati cheltuielile

Pentru a diminua cheltuielile in ceea ce priveste constructia, va recomand sa faceti operatiunile pregatitoare ( excavatie, transportul pamantului excedentar ) cu firme din localitatea dumneavoastra. In situatia in care bugetul va permite, puteti solicita o oferta „la cheie”, iar firma de constructii piscine se va ocupa de toate operatiunile.

 

  1. Comparati corect ofertele

Studiati cu atentie ofertele primite, avand grija sa comparati intotdeauna “ mere cu mere”. Pentru a putea face acest lucru, atunci cand solicitati oferta, rugati specialistul sa includa in oferta toate caracteristicile echipamentelor ( producator, debit, putere electrica, garantie, etc ). Doar avand toate aceste elemente puteti face o comparatie reala intre doua sau mai multe oferte de pret. Daca aveti oferte care nu contin toate aceste caracteristici, ar fi bine ori sa le solicitati, ori sa scoateti din calcul societatea care nu le transmite.

 

  1. Acordati prioritate echipamentelor de stricta necessitate

Orice piscina poate fi dotata cu echipamente standard, care ii permit o functionare corespunzatoare, dar poate avea si accesorii sau echipamente optionale ( iluminat subacvatic, incalzirea apei, sisteme automate de analiza si dozare a substantelor chimice, tobogane si atractii, etc). Daca bugetul este redus, va recomand sa optati pentru o echipare de baza, pentru ca restul instalatiilor optionale se pot adauga si ulterior.

 

 

Toate produsele prezentate in articolele noastre pot fi comercializate.

Va rugam sa contactati specialistii nostri pentru furnizarea si instalarea produselor pentru piscina.

Razvan Pavel - Specialist Piscine

Autorul articolului : Ing. Razvan Pavel – Specialist Piscine

Razvan are o experienta de aproximativ 10 ani in derularea proiectelor de constructie a piscinelor publice si private, dar si a centrelor SPA.
In calitate de Manager Tehnic la Elcora Piscine, a proiectat si implementat peste 200 de solutii tehnice complete in domeniul constructiilor de piscine, incepand cu proiectare si terminand cu sisteme particularizate de tratare a apei in piscine publice si rezidentiale.

Comentarii

Comentarii