1asdadasdasdaas

Home PagePiscineFinisajeLiner Piscina. Ce Este Linerul si Care Este Rolul Sau.

Liner Piscina. Ce Este Linerul si Care Este Rolul Sau.

03/01/2015

Liner Piscina. Ce este linerul si ce rol are in piscina ?

 

 

Linerul pentru piscina este o membrana etansa din PVC, care are atat rol estetic, cat si hidroizolant in piscina.

Linerul pentru piscina poate  avea diferite grosimi si diferite nuante, atat uni, cat si imprimate ( imitatie mosaic, imitatie marmura, etc ). Pentru utilizarea acestui tip de finisaj este obligatoriu ca piesele din ABS inglobate la baza si in peretii piscinei sa permita etansarea mecanica cu liner-ul prin garnituri specifice.

Linerul pentru piscine ( exista si liner pentru iazuri) se comercializeaza prefabricat sau role.

 

 liner piscina

 

Liner piscina prefabicat ( folie PVC ):  are grosimi variabile, de la 0.3 pana la 0,75 mm. El se croieste si se imbina in fabrica. Se utilizeaza,in special, in cazul piscinelor DYI, care se comercializeaza sub forma de kit complet.. Este disponibil in variante de culori uniforme: albastru deschis, asbastru inchis, verde, alb, negru, bej nisip, gri, sau imprimate in totalitate sau numai cu friza.

Linerul piscina armat :  are grosimea de 1,5 mm si este confectionat din PVC armat cu tesatura din poliester. Se croieste la fata locului prin termo-sudura. Este disponibil in variante de culori uniforme: albastru deschis, albastru inchis, verde, alb, negru, bej nisip, gri deschis, gri inchis sau imprimat in totalitate.

Articole utile: Ghid de intretinere liner piscina.

Argumente pro si contra utilizarii linerului in piscina

 

Argumete Pro :

  • Costurile de instalare sunt, in general, mai mici fata de alte finisaje, cum ar fi mozaic, gresie, torcret, etc.
  • Daca piscina are o forma regulata, se poate comanda un liner prefabricat. Inainte de a comanda un liner prefabricat, asigurati-va ca piscina se masoara cu precizie, sau apelati la un profesionist pentru a face masuratorile necesare.

In cazul piscinelor cu forme neregulate, finisajul cu liner se poate face fara probleme, cu mentiunea ca acesta va fi croit in piscina, bucata cu bucata, iar imbinarile vor fi termosudate cu echipament specializat, la temperaturi ce depasesc 600 Grade Celsius.

  • Poate fi inlocuit cu usurinta, spre deosebire de finisajele de tip “ placare”
  • Garantia generoasa data de catre producatori, intre 6 -15 ani. Atentie, garantia se aplica doar pentru impermeabilitate.
  • Este compatibil cu toate tipurile de structuri: beton, panouri din otel sau rasina, cofraje din polistiren.

 

Argumente Contra :

 

  • Mai expus la deteriorare, in special la linia de plutire
  • Decolorarea si patarea sunt de asemenea probleme comune ale linerului
  • In unele cazuri necesita sa fie inlocuit la fiecare 7-10 ani
  • In anumite situatii, piscina nu poate fi golita complet pentru intretinere

 

Pentru protectia linerului fata de imperfectiunile bazinului, recomandam aplicarea unui strat de geotextil, din fibra imputrescibila, tratat antifungic si antibacterian.

Pentru detalii suplimentare despre liner piscina, pret, montaj si gama de accesorii, va rugam sa contactati specialistii Elcora Piscine.

Razvan Pavel - Specialist Piscine

Autorul articoluluiIng. Razvan Pavel – Specialist Piscine

Razvan are o experienta de aproximativ 10 ani in derularea proiectelor de constructie a piscinelor publice si private, dar si a centrelor SPA.
In calitate de Manager Tehnic la Elcora Piscine, a proiectat si implementat peste 200 de solutii tehnice complete in domeniul constructiilor de piscine, incepand cu proiectare si terminand cu sisteme particularizate de tratare a apei in piscine publice si rezidentiale.

Comentarii

Comentarii

Tags: